Verlichtingsplan

  1. Home
  2. Tuinontwerp
  3. Verlichtingsplan

De juiste verlichting maakt of kraakt je tuin. Het is belangrijk dit direct mee te nemen in het tuinontwerp. Waar velen verlichting als een sluitpost zien, een ‘finishing touch’, is verlichting een belangrijk en volwaardig onderdeel van je tuin. Het maakt de tuin een volwaardig verlengstuk van het huis, vooral in het donker.

Verlichtingsplan: zo werkt het

De specialisten van Isidorus Hoeve kunnen een compleet verlichtingsplan opstellen, dat ervoor zorgt dat elke plek de juiste soort verlichting krijgt. De tuin wordt zo niet alleen sfeervol verlicht, maar ook functioneel.

Om een verlichtingsplan te maken, gaan we eerst met jou in gesprek om jouw wensen te horen. Waar komen de lampen, wat voor verlichting is er nodig en welke lampen vind je mooi? Hou je bijvoorbeeld van klassiek, of heb je het liever wat moderner?

Aan de tekentafel volgen we vervolgens deze stappen:

We beginnen met het indelen van de functionele verlichting op de juiste plaatsen; de verlichting waar je niet zonder kunt. Denk hierbij aan de route naar je auto, een lamp bij de containers of trapverlichting.

Na de functionele verlichting delen we de sfeerverlichting in. Mooie planten, bomen of een pergola of waterpartij mag ook in het donker gezien worden. De juiste sfeerverlichting accentueert deze prominente onderdelen van de tuin.

We zorgen voor een juiste balans, zodat er niet teveel en niet te weinig licht in de tuin ontstaat. Je wilt natuurlijk enerzijds zicht hebben in het donker, en anderzijds wil je sfeer creëren.

Aanleggen van de verlichting

Hebben we een ontwerp dat volledig klopt met jouw wensen, dan treffen we de voorbereidingen voor het aanleggen. Dat begint met het kijken of de verlichting op 220/230 Volt werkt of op een 12 Volt systeem.

Bij 220/230 Volt buitenverlichting kun je het armatuur direct aansluiten op je stopcontact.

In het geval van een 12 Volt systeem zorgt een transformator voor de stroomvoorziening. We leggen dan verlichting aan met LED lichtbronnen. Deze hebben een extreem laag energieverbruik en een zeer lange levensduur. De verlichting werkt op laagspanning en kun je altijd uitbreiden waar en wanneer je dat wilt. Bovendien is het tegenwoordig mogelijk de verlichting te bedienen met een app.

Er is veel mogelijk op het gebied van verlichting. Belangrijk is dat we de juiste balans tussen functionaliteit en sfeer creëren. Onze specialisten zijn hier zeer ervaren in en helpen je graag met het realiseren van tuin waar je óók in het donker van kunt genieten.

Meer weten?
Neem contact op
0571 – 274 926