Boomverzorging

  1. Home
  2. Tuinonderhoud
  3. Boomverzorging

Boomverzorging

Waar bomen staan, is onderhoud nodig. Bomen zijn sterke planten, maar hebben op hun tijd ook verzorging nodig. Een goede verzorging van de bomen zorgt ervoor dat ze mooier bloeien dan ooit en gevaar van afbrekende takken voorkomen wordt. Wij zijn gespecialiseerd in boomverzorging, van snoeien tot kappen. We helpen je graag bij het mooi in bloei zetten van jouw bomen, groot en klein. 

Bomen snoeien

Al in een vroege fase helpen wij jouw bomen mooi en veilig te bloeien, zonder dat de takken problematisch worden. Dit noemen we begeleidingssnoei. Dit doen we ook bij volwassen bomen. Hierbij verwijderen we het dode hout en scheurende takken. Onder begeleidingssnoei verstaan we bovendien het afzagen van alle zijtakken die zich op een halve tot 2 meter van de stam bevinden. Dat noemen we kandelaberen. 

Heb je fruitbomen waarvan je wilt dat deze letterlijk en figuurlijk hun vruchten afwerpen? Dat is weer een vak apart, dat wij uiteraard ook binnen onze specialisatie hebben. 

Bomen kappen

Bij het kappen van bomen komen allerlei specialistische werkzaamheden en veiligheidseisen kijken. Ook zowel goed als minder goed bereikbare plaatsen kunnen wij bomen verwijderen op een veilige manier voor iedereen. Door de bomen op professionele wijze te beklimmen, kunnen we de boom stukje voor stukje naar beneden zagen, in plaats van in één keer de hele boom te kappen. Op die manier voorkomen we schade aan mensen en voorwerpen in de buurt. Wij zorgen daarnaast voor het afvoeren van de boom. Deze wordt uiteraard nuttig gebruikt. Zo kun je er haardhout van maken en gebruiken we de versnipperde takken als bodembedekking. 

Alles goed geregeld

Wij nemen waar nodig al het werk dat bij het verzorgen of kappen van bomen komt kijken, uit handen. We inventariseren vooraf wat er precies allemaal dient te gebeuren. Dat kan ook bijvoorbeeld het aanvragen van een kapvergunning zijn. Alles regelen wij voor je. 

Meer weten?
Neem contact op
0571 – 274 926