Vijvers

  1. Home
  2. Tuinaanleg
  3. Vijvers

Vijvers

Leven in de brouwerij, of eigenlijk in jouw tuin! Een vijver is een erg veelzijdige en levendige extra dimensie aan je tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij kunnen het complete plaatje voor je realiseren. Van bodem tot afwerking, tot flora en fauna. 

De mogelijkheden van een vijver

Er is veel mogelijk als het gaat om vijvers. Groot, klein, rechthoekig, rond, vierkant en ga zo maar door. Maar daar stopt het niet. Wil je je tuin écht levendig maken met een vijver? Dan kunnen we voor allerlei soorten beplanting en zelfs vissen zorgen. 

Zwemvijver

Wist je dat we ook zwemvijvers aanleggen? Een zwemvijver is een vaak wat grotere vijver met een reinigingssysteem en waar gewenst met extra's zoals een vlonder of terras eromheen. Lees meer over zwemvijvers.

Vijver aanleggen: zo werkt het

Het aanleggen van een vijver bestaat uit een aantal stappen:

  1. De vijverkuil graven en het zand afvoeren
  2. Bodembescherming aanbrengen
  3. Vijverfolie aanbrengen
  4. Randen afwerken
  5. De vijver vullen
  6. Wanneer gewenst plaatsen we waterplanten en/of vissen
  7. Borders, sierbestrating of een terras rond de vijver aanleggen

Tuin te klein voor een vijver?

Wat velen niet weten is dat er ook bij een te kleine tuin een mooie oplossing is. Een waterelement neemt minimale ruimte in en houdt je tuin levendig. Denk bijvoorbeeld aan een mooie sierlijke fontein. 

Vissen en beplanting zijn mooi, maar hebben ook nog een andere functie. Ze houden het biologisch evenwicht in stand. Met een goed filtersysteem zorg je bovendien voor een onderhoudsarme vijver. Een paar uurtjes werk per jaar, tegenover het hele jaar door genot van een mooie, levendige tuin. 

Hoe onderhoud je je vijver? Dat is afhankelijk van onder meer de flora en fauna die erin zit. Natuurlijk adviseren we je hierover, zodat je lang kunt genieten van jouw vijver! 

Meer weten?
Neem contact op
0571 – 274 926