Beregeningsplan

  1. Home
  2. Tuinontwerp
  3. Beregeningsplan

Beregeningssystemen

Om je tuin mooi groen te krijgen en te houden, is voldoende water essentieel. Met name in het zomerseizoen ligt uitdroging op de loer. Vooral op grotere oppervlakken kan het vochtig houden van de tuin veel tijd in beslag nemen. Een beregeningssysteem kan dan uitkomst bieden.

Tijdbesparend

De tuinslang uitrollen of de sproeier verplaatsen is niet meer nodig met een beregeningssysteem. Dat zorgt voor ultiem gemak én je bespaart tijd. Belangrijk is wél dat er voldoende waterpunten zijn of worden aangelegd.

Beregeningssysteem aanleggen: zo doen we dat

We tekenen precies uit welke sproeier waar moet komen. Via een lokale partner kunnen we daarna het beregeningssysteem aanleggen. Onze partner heeft alle kennis in huis om de bronboringen doelgericht uit te voeren. Zodra alles is aangelegd, wordt het systeem gekoppeld aan een sproeicomputer. Hiermee kun je instellen op welke momenten op welke plek gesproeid moet worden. Dit kun je tegenwoordig zelfs met een app bedienen.

Wanneer nodig zorgen we ervoor dat het grondwater vóór het sproeien ontdaan wordt van ijzer, door middel van een filter. IJzer kan namelijk zorgen voor verstopping van de sproeiers en voor een slechtere bodemstructuur. IJzerarm water is het beste voor zowel je sproeier als je planten.

Soorten beregeningssystemen

Er zijn verschillende soorten beregeningssystemen. Welk systeem je ook kiest, we maken het volledig op maat voor jouw tuin. Zo zorgen we ervoor dat elk deel van de tuin de juiste hoeveelheid water krijgt. Het gazon heeft immers een andere behoefte dan bloemen of bomen.

Veelvoorkomende beregeningssystemen zijn:

  • Druppelberegening: voor borders en plantenbakken gebruiken we vaak een druppelslang. Dat is een leiding met om de 30 cm kleine gaatjes, waar het water in kleine hoeveelheden door wordt afgegeven.
  • Pop-up sproeiers: dit systeem is ideaal voor grotere tuinen. De sproeiers komen door waterdruk uit de grond en zakken na gebruik weer terug. De draaihoek kun je zelf afstellen.

Wat de beste optie is voor jouw tuin, daarover adviseren onze specialisten je graag. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Meer weten?
Neem contact op
0571 – 274 926