Machineonderhoud

  1. Home
  2. Tuinonderhoud
  3. Machineonderhoud

Goed onderhoud voorkomt gebreken en daarmee kosten. Dat geldt eigenlijk voor alles; je tuin, gazon, speeltoestellen en ook voor je tuinmachines. Wij raden aan om je tuingereedschap aan het eind van het tuinseizoen, voordat je ze opbergt, een onderhoudsbeurt te geven. Veel gereedschap kun je gemakkelijk zelf onderhouden. Voor groter gereedschap en motorische tuinmachines raden wij aan dit over te laten aan een specialist. Dit kunnen wij voor je verzorgen.

Tuinmachine onderhouden

Niets is prettiger dan fluitend je onderhoud uit te voeren met gereedschap dat in orde is. Dat is niet vanzelfsprekend. Daar is onderhoud voor nodig. Je trimmer, heggenschaar, zitmaaier of loopmaaier geven we graag een servicebeurt, zodat je hier volgend seizoen weer optimaal gebruik van kunt maken. 

Wist je dat de staat van de messen van je grasmaaier een grote invloed hebben op je gazon? Krijgt het gras bruine punten na het maaien, dan duidt dit op botte messen van de grasmaaier. In plaats van het snijden van het gras, scheur je het. Het is in dit geval tijd om de messen te laten slijpen en om ze juist te laten installeren. Zodra de messen weer in orde zijn, kun je weer volop aan de slag voor een strak gazon.

Dit kun je zelf doen

Kleiner tuingereedschap kun je gemakkelijk zelf onderhouden. Daarmee bespaar je kosten en leer je ook nog eens iets. Dit kun je doen:

  • De bladen en kooi van de maaimachine schoonmaken
  • Alle benzine aftappen; verouderde benzine kan zorgen voor startproblemen
  • De accu vocht- en vorstvrij opbergen
  • Het maaidek, bladen en de riemen van je maaimachine controleren; zijn deze versleten, laat ze dan vervangen
  • Zitmaaier wegbrengen voor een servicebeurt; we zorgen voor nieuwe olie en luchtfilters
  • Tuinmachines schoonmaken; verwijder ingedroogde restjes van gras of takjes. 

Onderhoud laten doen? Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zorgen er graag voor dat je straks weer met plezier aan de slag kunt. 

Meer weten?
Neem contact op
0571 – 274 926