Isidorus Hoeve gaat verder onder Jeroen Dijkman

  1. Home
  2. Actueel
  3. Isidorus Hoeve gaat verder onder Jeroen Dijkman
06 April 2023

Isidorus Hoeve gaat verder onder Jeroen Dijkman

Wat begon als liefhebberij en hobby, werd in 2003 een startend hoveniersbedrijf van Johnny Dijkman. Met vier man personeel verzorgde Isidorus Hoeve met name groenvoorziening bij mensen thuis en bij bedrijven. Bijna 20 jaar later is Isidorus Hoeve gegroeid tot 20 man buiten en vijf op kantoor en neemt zoon Jeroen het stokje over.

Andere kijk, zelfde service en kwaliteit

De vraag die voornamelijk opborrelt is natuurlijk wat er verandert met deze wisseling van de wacht. Gaat Jeroen op dezelfde voet verder of gaat hij het toch anders aanpakken? Daar heeft hij al snel een antwoord op: “Als klant van ons kun je de goede service en kwaliteit verwachten die je van ons gewend bent. Op een aantal onderdelen heb ik wel een andere kijk, soms iets meer out of the box.”

Van veilig naar uitdagend

Waar vader Johnny zijn eigen ‘veilige’ manier van werken hanteerde, is zoon Jeroen wat meer gedurfd. “Ik hou van uitdaging en durf de uitdagende projecten goed aan met de ervaring die aanwezig is. Denk aan zwemvijvers met een bijzondere vorm of diepteverschil, of beplanting die over het huis heen gaat. Dat zijn ook de dingen die ik leuk vind. Groen, water en alles wat een tuin uniek maakt. Als je vooral bestrating wilt, kun je beter een stratenmaker bellen.”

Digitaal

Naast dat voor Jeroen niets te gek is als het op tuinontwerp en -aanleg aankomt, heeft hij al een slag gemaakt op het gebied van digitalisering. Door middel van tablets die de hoveniers meekrijgen, worden zaken zoals planning nog makkelijker en efficiënter geregeld. Maar ook het gebruik van goede tekenprogramma’s om tuinontwerpen nóg beter en duidelijker uit te werken.

Eigen weg

Dat Jeroen in vergelijking met zijn vader het ‘veilige’ meer loslaat en meer voor modern en out of the box gaat, komt niet uit het niets. Jeroen had op jonge leeftijd al interesse in het vak van zijn vader. Wel koos hij er bewust voor zijn eigen weg te volgen, in plaats van de meest voor de hand liggende: bij zijn vader meedraaien. Hij heeft voor diverse andere hoveniersbedrijven gewerkt, om zo ook andere visies en werkwijzen mee te krijgen. Tijdens zijn opleiding heeft hij bovendien drie maanden in Nice, Monaco en Cannes gewerkt in tuinen van bekendheden. “Het is weer even wat anders en je leert het zélf te doen.”

Toekomstmuziek

De plannen voor de toekomst? Over vijf jaar (en daarna) hoopt Jeroen een bedrijf te hebben dat nóg meer gespecialiseerd is in de vakgebieden die hij aanbiedt. “Daarnaast zou het leuk zijn als mijn zoon Lenn (7) te zijner tijd verder wil met het bedrijf. Dat zal natuurlijk altijd zíjn keuze zijn. als het iets anders wordt voor hem, is dat ook prima. Wel zie ik nu al dat hij graag meegaat naar opdrachten. Hij is vooral gek op zwemvijvers!”